Szczupak z grilla

24
lis
Ryba z grilla to bardzo pyszne danie. Najczęściej wybierany łosoś, którego można spotkać w każdej restauracji. Niestety większość łososi jest hodowlanych (karmionych paszą z wielką ilością antybiotyków). Taka ryba nie da nam takiego smaku ja ta złowiona. Dlatego polecamy sięgać po gatunki ryb słodkowodnych. Cześć osób powie, że szczupak nie nadaje się na grilla ponieważ jest za suchy. Lecz wystarczy go odpowiednio przygotować co prezentujemy poniżej:
Składniki:
Sposób przygotowania:
ETAP 1 Szczupaka pokroić w dzwonka.
ETAP 2 Wymieszać sok z cytryny, olej, przyprawy i rozgnieciony czosnek.
ETAP 3 Powstałą marynatą zalać rybę i odstawić na ok. 3-4 godziny w chłodne miejsce.
ETAP 4 Piec na grillu po ok. 5 minut z każdej strony.
ETAP 5 Podczas grillowania rybę smarować marynatą.
Podawać z pieczywem i sałatą.
Przepis z naszego forum dodany przez użytkownika Anika