Dania z ryb

Pulpety rybne na ostro

pulpety rybne na ostro

Każdy kto lubi pulpety rybne jadł je pewnie na różne sposoby. Popularnym sposobem przyrządzenia pulpetów są pulpety w sosie pomidorowym lub w sosie koperkowym. To bardzo zdrowa i pyszna potrawa. Dzisiaj prezentujemy przepis dla osób, które lubią pikantniejsze smaki. 

Składniki:

  • 1 kg dowolnych filetów rybnych,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżeczka octu,
  • 1 pęczek natki pietruszki,
  • 1 łyżka bułki tartej,
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • 1/2 dużego ketchupu,
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne,
  • olej,
  • 3 cebule,
  • 1 łyżeczka vegety i musztardy.

Sposób przygotowania:

1.Filety rybne wraz z drobno pokrojoną cebulą zmiksować blenderem. Dodać bułkę tartą, 3 łyżki oleju oraz jajka i dokładnie wymieszać. Umytą natkę pietruszki posiekać i dodać do masy.

2. Z masy uformować małe pulpety i smażyć przez chwilę na rozgrzanym oleju. Pozostałą cebule pokroić w drobną kostkę i zeszklić na drugiej patelni.

3. Dodać ketchup, ocet oraz musztardę i dokładnie wymieszać. Doprawić słodką papryką, pieprzem cayenne oraz vegetą. Dolać 1/2 szklanki wody i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Usmażone pulpety rybne dodać do ostrego sosu. Wszystko razem gotować przez 10 minut.


Przepis z naszego forum dodany przez użytkownika Anika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.